Arcen-Reuver

Al vroeg op pad, na de fietsen op de dragers gezet te hebben. Tegen half twaalf zijn we in Arcen. De fietstocht verloopt voorspoedig. We volgen de route van het boekje, totdat we de weg kwijtraken.  We stuiten op een nieuwe weg. Het kost enige moeite om daar voorbij te komen. Gelukkig hebben we een aanwijzing: een klooster. Als we er naar vragen, worden we de goede kant op gewezen. En inderdaad ergens als we de snelweg over zijn, begint er  een weg. Dat blijkt de weg te zijn die we zoeken. Daarna volgen we de route en voor een klein deel de knooppunten.

We zijn in Limburg. De volgende provincie op onze tocht langs de grens van Nederland. Dat we op de grens staan merken we als we een monumentje tegen komen van een vliegveldje. Precies op de grens met Duitsland. Dat gaf voor en tijdens WOII zo zijn problemen. In Wikipedia vond ik later het volgende: ‘Op de grens tussen Nederland en Duitsland ligt, overwoekerd door de natuur, één van de grootste Nazi-vliegvelden uit de Tweede Wereldoorlog. Hiervandaan stegen Duitse jagers op. Met steun van de Europese Commissie moet het oude vliegveld nu een monument worden voor de luchtoorlog.’ Het oude vliegveld ligt in de omgeving van Venlo.

Arcen01-website&nbspArcen04-website

Eind van de middag zijn we bij het logeeradres in Reuver. Via de Vrienden op de fiets. Aardige mensen en goede ontvangst. We eten in het centrum van Reuver. Elly wil ijs toe, maar ziet daarvan af als zij aan een naburig tafeltje ziet hoe wespen aggressief in het ijs dat daar geserveerd wordt, duiken.

Please select facebook feed.