Dinxperlo-Megchelen

Om 6 uur staan we op. Het wordt vandaag misschien wel de warmste dag van de afgelopen decennia. Vandaar dat we om uiterlijk 7 uur willen starten. Dat lukt. De tassen hadden we de avond van te voren al klaar gemaakt. Als we beginnen is het al 23 graden. We pakken de draad snel weer op. Vandaag lopen we een groot deel in Duitsland. Altijd een apart gevoel. In het begin lijkt het alsof we de weg kwijtraken. Dat is uiteindelijk niet het geval. Als we het bordje Regniet zien, blijken we op de goed weg te zijn. Daar is een fietsrally aan de gang. Wielrenners rijden met flinke vaart vlak langs ons heen. In Treurniet bij de Gruftkapelle ontdekken we net op tijd dat we de verkeerde kant op lopen.

Megchelen01

Daarna blijven we op koers naar Megchelen. Gelukkig lopen we lange tijd in de schaduw van de bomen. Hoe warm het ondertussen geworden is, blijkt als we na Genderen op een asfaltweg moeten lopen. Dat duurt gelukkig niet al te lang. Prachtig is het als we om kasteel Lanfort lopen. Even hadden we het plan om deze rondweg over te slaan. Gelukkig deden we dat niet. Het was de omweg meer dan waard. Na het kasteel zien we Megchelen. Vlak voor Megchelen telefoon. We laten hem overgaan. Kort daarna opnieuw. We vertrouwen het niet en terecht. Marijke meldt dat moeder opgenomen is. Ziet er niet goed uit. Enigszins bedrukt maken we de wandeling af. Als we in Megchelen aankomen heeft Elly het helemaal gehad.

SAMSUNG

Ondertussen heb ik de belbus gebeld. Die komt inderdaad redelijk op tijd ons in het centrum van Megchelen ophalen. Het is een luxe taxi. De aardige chaffeuse brengt ons in plaats van naar de bus in Terborg rechtstreeks naar Dinxperlo. Dat scheelt ons zeker een uur. Om een uur zijn we op de camping terug. Het is inmiddels zeer warm, hoewel naar later blijkt het warmterecord niet gebroken is. (17 kilometer)

 

 

Please select facebook feed.