Galder-Zundert

Dit maal een wandeling. Het was van te voren al zo gepland, maar het komt nu goed uit. Mijn electrische fiets is gestolen. De verzekering is nog met het onderzoek bezig. Volgens het boekje heb ik 16 km voor de boeg. Inderdaad ‘ik’. Elly loopt niet mee. Omstreeks half elf word ik door een charijnige buschaufeur in Galder afgezet. Het is de halte waar we de vorige keer geeindigd zijn.

Het kost even tijd om het begin punt van de wandeling te vinden. Dat ligt aan de andere kant van Galder. Net als de vorige keer ligt een deel van Galder open in verband met rioleringswerkzaamheden. Als ik het beginpunt eenmaal heb gaat het begin van de route probleemloos. Ik loop langs een boerderij met daarvoor een enorme hortensia. Ik dacht dat wij in de tuin al een grote hadden. Veel meer fraais zie ik deze dag niet meer.

Zundert01

Na ongeveer drie km moet ik vlak voor de A16 links af. De A16 vind ik, maar de weg links af niet. Teruglopen en de eerste weg die naar rechts (dat is links vanuit de goede richting)  gaat maar nemen. Dat is een weg die naar een industrieterrein loopt. Ik aarzel. Kan ik als ik doorloop aan de andere kant weer van het terrein af. Dat blijkt de kunnen, als ik het aan iemand vraag. Ik waag het er op. Volgens het kaartje moet ik voorlopig de A16 aan mijn rechterkant houden. Niemand kan uit de voeten met de routebeschrijving. Ik loop op ‘gevoel’. Dat gaat goed. Bij Hazeldonk ga ik de A16 over en kom op de Europaweg. Daar pak ik de route weer op, maar opnieuw een industrieterrein. Erg afgeleid door de omgeving word ik dus niet. Dat geeft mij de gelegenheid wat te mijmeren over de nieuw ontstane vacature bij de gebiedscommissie.

Na omgeveer tien km ben ik van de industrieterreinen af. Ik loop langs een akker en zie daar tot mijn verbazing een dode vogel als afschrikmiddel voor zijn soortgenoten. Het doet mij denken aan de verschrikkelijke beelden uit Irak, waar mensen door Isis doorgeschoten worden als afschrikwekkend voorbeeld voor anderen. Ook speelt de tekst voor as zondag door mijn hoofd. Het gaat om het liefhebben van de broeder/zuster. Zegt dat ook iets over de houding ten opzichte van de islam-broeders?

Zundert02

Als ik omstreeks 14.00 uur België weer verlaat zie ik de enige gerenspaal van vandaag. Niet veel dus, wat ik wel zie, is zwerfvuil. Ik let er deze dag, door publiciteit van de laatste weken, op. Het is onvoorstelbaar hoeveel troep, blik en plastic, langs de weg ligt. Vlak bij een plekje waar ik even rust, vind ik zelfs een hele berg blik. Het wordt achteloos weggegooid en opgeruimd wordt het kennelijk ook niet.

Zundert03  Zundert04

Eind van de wandeling ben ik er wat de gebiedscommissie betreft wel uit. Ik ga praten met mijn achterban over de mogelijkheden. Om drie uur heb ik de bus naar huis.

(16 á 18 km)

Please select facebook feed.