Glanerbrug-Buurse

Om even over 11 sta ik weer op het station Glanerbrug. Vandaag wandel ik verder vanaf het punt waar ik van de zomer gestopt ben. Elly is er niet. Zij kon zich niet vrij maken. Zelf heb ik met moeite de tijd in mijn agenda vrij kunnen houden. De afgelopen weken zijn erg druk geweest in verband met oa de begrotingsbehandeling in de Deelraad. Ik hoop vandaag de spanning van die voorbereiding een beetje van mij af te lopen.

Ik zit nog op het station in Enschede te wachen op de trein naar Glanerbrug of de telefoon gaan. Portefeuillehouder Van Hemmen over een eventueel interview over een besluit in de Deelraad. Dat belooft niet veel goeds als ik mijn hoofd wat wil leeg maken.

Gisteren avond ben ik eerst naar Sophie en Marcel gegaan. In Amersfoort geslapen, zodat de reistijd naar Glanerbrug met een uur verkort wordt. In Amersfoort begon het al met vertragingen. Uiteindelijk viel het mee, zodat ik op de geplande tijd in Glanerbrug was. Betrekkelijk snel vind ik de route die Rop Douwes in zijn boekje voorschrijft. Het weer is prima, licht bewolkt en af en toe zon. De eerste kilometers gaan snel. Ik loop weer in Duitsland. Dat geeft echt het gevoel er even helemaal uit te zijn. Tot dat een fractiegenoot belt. Even later belt een ambtenaar van de deelgemeente over de inrichting van de fractiekamer. Weet men soms dat ik een dagje weg ben? Als ik Elly bel om te zeggen dat ik op weg ben, raadt zij mij aan de telefoon uit te zetten. Dat doe ik toch maar niet.

Na ongeveer 4 kilometer gaat het mis. Ik moet volgens de routebeschrijving rechtdoor op een grasspoor. Dat is nergens te bekennen. Er is ook geen spoor van het grasspoor. Voor mij zie ik een dichte begroeing met prikkeldraad. Ik kan dus niet rechtdoor naar kilometerpaal 645U. Jammer wat dat zijn mooie grenspalen. Even daarvoor heb ik nr. 845x gefotografeerd.

Buurse02

Ik moet dus wel met de weg mee links af slaan. Dat betekent een stuk omlopen. Ik loop op mijn gevoel. Dat laat mij dit maal niet in de steek. Uiteindelijk kom ik uit in het natuurreservaat Aamsveld. Prachtig. Ik kan mij nog niet goed op de kaart orienteren, maar dan brengen de knooppunten van de fietsroute uitkomst. Wat een schitterende uitvinding is dat toch. Ik loop nu een kilometer of 5 volgens die knoopppunten. Ondertussen kom ik nog een curieus bord tegen. Als ik de bij behorende boerderij passeer, hoor ik de teckel niet. Kennelijk uitvoering gegeven aan zijn voornemen.

Buurse01

Kort daarna pak ik de route weer op. Ik loop door het natuurrreservaat Witteveen. Ook een prachtig gebied met loslopende grote grazers, die zich evenwel niet laten zien. De enorme drollen op het pad geven wel aan dat ze er moeten zijn. Het weer is ondertussen een het omslaan. Het waait harder en er vallen spetters. Ik besluit een stukje af te steken om op tijd in Buurse te zijn. Dat lukt. Om kwart voor vier ben ik er. Even over vier is de buurtbus er. Ook zo’n goed initiatief! Daarna bij de NS weer vertragingen. Ik ben uiteindelijk om kwart over 9 thuis. Net op tijd om een aflevering van de serie Overspel te kunnen zien.

Please select facebook feed.