Gramsbergen-Hardenberg

Om tien uur staan we gereed bij het station Gramsbergen. Vndaag wijken we af van de route, die onze voorgangers gegaan zijn. Zij bleven zo dicht mogelijk bij de grens door aan de Duitse kant te wandelen. Wij doen dat niet. We kiezen de Nederlandse kant. De reden daarvoor is eenvoudig.Deze route is korter. Op die manier zijn we in staat ook weer op een fatsoenlijke manier en tijd thuis te komen. Hadden we de Duitse kant gekozen, waren we na ongeveer 20 km in Radewijk aangekomen. Om vandaar uit naar het station in Gramsbergen te komen kost veel tijd. Als we via onze route in Radewijk aankomen, hebben we er ongeveer 12 km op zitten. Dan is het nog ongeveer 7 km naar Hardenberg. Via de trein zijn we dan in een paar minuten in Gramsbergen terug.

Bij het wakker worden regende het behoorlijk. Dat is tegen de weersverwachting in. Die had voor de morgen en begin van de middag goed weer aangegeven en pas in de namiddag veel regen. Het regent dus nu al. We aarzelen. Gaan we of gaan we niet. Dan wordt het droog. We gaan dus. Prima wandelweer. De weg langs de grens is stil en recht toe recht aan. Kilometers rechte weg. We hebben dat al eerder meegemaakt. Dat is saai wandelen. Het gezegde blik op oneindig en gaan kan hier letterlijk opgevat worden. Verder is het stil. Passerende auto’s, veel blaffende honden op de erven (altijd spannend of die op het erf blijven), een enkele wandelaar of fietser. Dat is allles wat we deze dag tegen kwamen.

Hardenberg01

Om kwart voor drie staan we op het station van Hardenberg en om kwart over drie zitten we in Gramsbergen achter een heerlijk glas witbier.

(ongeveer 18 km)

Please select facebook feed.