Lattrop-Denekamp

Het is zondagmorgen vroeg, als Elly mij voor de RK kerk van Lattrop afzet. Ook vandaag loop ik alleen. Het is de bedoeling om Noord Deuningen te halen. Vrij spoedig na vertrek pik ik de route van Douwes weer op. Veel problemen levert het navigeren vandaag niet op. Omstreeks half twaalf bereik ik het punt waarop de weg weer naar het Zuiden afbuigt. Het uitstekende deel van Duitsland is achter de rug. Op die plek staat kilometerpaal 60.

Denekamp01

Naar het zuiden loopt een lang recht fiets/wandelpad, vlak naast de grens, door het bentheimer bos.Opnieuw een kilometerslang recht stuk, maar aanzienlijk prettiger te lopen dat de rechte asfaltwegen die we gehad hebben. Zo af en toe komt er een fietser mij tegemoet. Verder is het stil, erg stil. Tegen enen ben ik het bos weer uit. Ik bel Elly. Op de achtergrond hoor ik kindergeluid. Het blijkt dat Hester en Caine met de kinderen gekomen zijn. Ik pauzeer maar kort. Het is koud en winderig. Tegen tweeen ben ik in Noord Deurningen. Ik besluit door te lopen naar Denekamp. Niet omdat ik nog zo graag verder wil, maar omdat Noord Deurningen geen OV kent. Het beginpunt van de volgende etappe moeten we wel met OV kunnen bereiken. Dus door naar Denekamp.In het centrum opnieuw een grote RK kerk, met op het pleintje een ongetwijfeld goed bedoeld beeldengroepje. Met de commotie over het sexueel misbruik in de RK kerk krijgt het beeldengroepje op eens een andere betekenis. Zo zie je maar weer wat beeldvorming doet.

Denekamp02

Even later komt Elly mij samen met Luuk ophalen. Mijn gedachten gaan even terug naar het moment,dat hij geboren werd. Dat was op een dag dat wij ook aan het wandelen waren.

22 km

Please select facebook feed.