Nispen-Ossendrecht

Ondanks onze goede voornemens en gemaakte afsprakenis het er toch niet van gekomen. In onze agenda’s hadden we tijd gereserveerd voor de laatste etappes voordat we met de vakantie Zeeuws Vlaanderen in gaan. Afgelopen maandag 21 juli ging niet door, omdat ik griep kreeg en Elly onverwachts moest oppassen. Zo komt er elke keer iets tussen.

Voor de geplande dag was dat niet zo erg, omdat het goot van de regen. Het regent nog steeds, maar de weersverwachting geeft voor dit weekend redelijk weer aan. We gaan nu inderdaad een weekend. Vandaag vertrekken we, na een goede maar vermoeiende verjaardag van Elly, ’s morgens naar Nispen. Voordat we daar zijn brengen we eerst de bagage naar het hotel in Ossendrecht, waar we zullen overnachten. ZIet er goed uit. Iets over twaalven vertrekken we uit Nispen. Onderweg er naar toe scheen de zon. Als we op de fiets stappen regent het. Dat blijft zo het eerste uur. Daarna wordt het droog. De fietstocht verloopt voorspoedig. Dwars door het prachtige grenspark de Kalmhoutse heide. Naast dit natuurgebied, blijft nog lang de doordringende geur van prei in onze neus. Hele akkers zijn gemaaid. Scherpe lucht, maar wel lekker.

Onderweg eeen beschrijving van de omgeving met een gedicht. Hier is veen gestoken. Zelfs daar is nog een gedicht van te maken.

nispen01 Web

 

Door de grenspalen worden we er aan herinnerd dat we op of vlak langs de grens rijden. We fotograveren er één aan het begin en één aan het eind van de rit. Het rondje Nederland is nog gaande. Ruim op tijd komen we in het hotel aan. Daar heerlijk mosselen gegeten.

nispen02 webnispent03 web

 

(34,21 km)

Please select facebook feed.