Rekken-Meddo

 

Twee keer eerder planden wij een dag om deze wandeling te maken. De eerste keer was het buitengewoon slecht weer, de twee keer moest Elly naar haar moeder omdat die niet goed was geworden. Ook vandaag is er aarzeling. Het weer is de afgelopen dagen slecht, veel regen. De verwachting voor vandaag is ook niet best. Toch ga ik na enig aandringen van Elly. Ik loop dus alleen.

Zondag avond rijd ik naar Delden, naar Kees en Heleen. Kees is een oude studievriend. Hij is inmiddels ook emeritus. Beiden hebben een moeilijke periode achter de rug wat hun gezondheid betreft. Het is goed hen weer te zien, nog beter is het, dat het met hen weer de goede kant op gaat. Maandag morgen brengt Kees mij naar Rekken, nadat we eerst mijn auto in Meddo neergezet hebben. Ik moet dus, wat er ook gebeurt, vandaag Meddo halen. Het weer is boven verwachting goed. De zon schijnt, het waait behoorlijk. Om even over tien vertrek ik uit Rekken. Ik bel Elly als ik op weg ben. Zij vertelt dat het dan al in Rotterdam lichtjes regent. Dat is vroeger dan verwacht. Ik hoop dat ik het tot ongeveer twee uur droog houd. Als ik stevig doorloop, kan ik dan al in de buurt van Meddo zijn, tenmiste als ik niet, zoals vorige keren de route kwijt raak. Dat valt de eerste uren wel mee. Na een uurtje lopen passeer ik de grens van Duitsland, met een douane huisje als monument van vervolgen tijden.

Meddo01

Ik vind vrij makkelijk de aangegeven route. Het gaat tegen enen fout, precies op het moment dat Elly belt. Dan moet ik linksaf op een asfalt weg. Ik sta dan bij een weg, die verhard is, maar asfalt kan ik het niet noemen. Als ik ruim een half uur gelopen heb, vermoed ik dat dat toch de asfalt weg was. Ik besluit nu maar door te lopen. Volgens de borden die ik tegenkom, moet ik ook uitkomen in Zwillbrock. Dat klopt. Daar pik ik de route weer op. Even later gaat het weer mis. Ik moet opnieuw links af slaan, maar weer mis ik die afslag. Heb kennelijk vandaag iets tegen links afslaan. Het gevolg is ik dat ik nu niet aan de Duitse maar aan de Nederlandse kant van de grens loop. Uiteindelijk kom ik toch uit op de plek waar ik volgens de route beschrijving had moeten uitkomen. De laatste kilometers gaan dan weer volgens de aanwijzingen. Het is dan tegen twee uur. Inmiddels is het zwaar bewolkt geworden met een harde wind. Af en toe voel ik spetjes. Ik loop zo hard mogelijk door naar Meddo. Dat valt overigens niet mee, omdat eerst mijn rechterhak en vervolgens ook mijn linkerhak los raakt. Elke stap klapt de hak tegen de schoen. Nu maar hopen dat de hakken niet van de rest van de zool afscheuren. Dan wordt het lopen minder aangenaam. Dat gebeurt gelukkig niet wel gaat het zodanig regenen, dat ik toch mijn regenpak nog moet aantrekken. Kwart voor drie ben ik bij de auto. Het regent inmiddels behoorlijk. Als ik naar huis rijd gaat het goed te keer. Half zeven ben ik weer thuis. Al met al is het vandaag een tocht die weer door prachtige gebieden gegaan is. Vooral het Zwillbrocker Venn is mooi.

Please select facebook feed.