Rockanje-Oostvoorne

Het is 2e Pinksterdag. Vandaag hebben we volgens de planning ongeveer 55 km voor de boeg. Het weer is goed, droog met een zonnetje. Omdat de afstand naar het beginpunt in minder dan een uur te bereiken is, kunnen we vroeg aan de tocht beginnen. Alles staat op de Mio computer. Dus wat kan ons overkomen? Als we Rockanje verlaten gaat het al snel mis. We worden naar het strand geleid. Daar is echt geen weg. Dus langs de duinen fietsen we door. Dan gaat het weer mis. Dat is ernstiger. We komen uit het uitgestrekte duingebied van Voorne. Daar loopt inderdaad een pad, maar te fietsen is het niet. Dat hebben we al eerder gehad. Even doorbijten, denken we en dan zullen we wel weer op een verhard pad uitkomen. De omgeving is prachtig, de fiets voortduwend, manoeuvrerend langs Hekrunderen, worden we aangesproken door wandelaars. Die wijzen ons er op dat het wel meer dan een uur kan duren voordat we weer op een fietspad komen. Ze adviseren ons terug te gaan en een fietspad langs het natuurgebied te kiezen. Dan kom je vanzelf uit op de maasvlakte. We keren om. Met ons mee loopt een echtpaar dat de omgeving kent. Ja, vroeger heeft hier een verhard pad gelopen, maar dat is al jaren weg. Het kost ons tijd om uiteindelijk het goede pad te vinden. We rijden nog een keer fout, maar dan wijst een boswachter ons de juiste weg. Dit begin heeft ons ruim een uur gekost en meer ongeveer 10 km omrijden.

Oostvoorne04web Oostvoorne05web Oostvoorne06web

Tegen de middag bereiken we de Maasvlakte. Daar hadden we naar uitgezien. Beiden weten dat die bestaat, maar hebben geen idee hoe het er uit ziet. We fietsen langs de rand en zijn onder de indruk van de uitgestrektheid. Prachtig om te zien en in feite zo dichtbij huis. Als we bij het uiterste puntje zijn wijst de route ons naar rechts. Dat kan niet. Daar is wel een weg, maar een hek verhindert ons de toegang. Het is een bedrijven terrein. Dus er zit niets anders op dezelfde weg weer terug te fietsen. Op de heenweg hadden we al gemerkt dat de wind fors was. Toen hadden we hem een groot deel tegen, nu dus mee en dat scheelt. Dat is maar goed ook. Door het omrijden van de morgen hebben we al ruim meer dan 40 km gefietst. De vorige tocht hield mijn accu er toen ongeveer mee op. Ik maak me zorgen, omdat we nog een fors eind van Oostvoorne verwijderd zijn. Ik moet er niet aan denken om dat stuk zonder ondersteuning te fietsen. Ongemerkt ga je dan harder fietsen, alsof dat wat uitmaakt.

ø;

Gelukkig haal ik met ondersteuning Oostvoorne. Ruim 60 km gefietst! Als we aankomen zijn we bijna bij de bushalte. Op de RET app real time zie ik dat de bus een paar minuten vertraging heeft en elk moment kan aankomen. Ik zet mijn fiets weg en maan Elly om snel te komen. Als ze nog bezig is met haar fiets komt de bus er aan. De chauffeur is zo vriendelijk even op haar te wachten. Dat scheelt ons een half uur wachten. Ruim voor zessen zijn we thuis. We trakteren ons op een pizza. Het was een mooie tocht. De finish is in zicht. Overal komen we borden met Rotterdam tegen.

Oostvoorne01

Please select facebook feed.