Veldwezelt-Grevenbicht

Opnieuw een prachtige dag met goed fietsweer. De tocht begint vlekkeloos. Zwager Jan brengt ons naar Veldwezelt. Hij zal ons aan het eind van de dag ophalen in Grevenbicht. Dat bespaart ons veel tijd. Voor vertrek bood Jan zijn fietspompje aan. Zelf vond ik in de caravan nog plakspullen. We nemen het niet mee. We hebben immers voor dat soort situaties een abonnement op fietsned. Daarbij komt dat het plakken van de banden van een electrische fiets niet meevalt. U voelt hem al aan komen.

We zijn ongeveer 4 km op weg en ja hoor ik heb een lekke achterband. We staan buiten Maastricht. Er zit niets anders op om terug te lopen naar de bewoonde wereld. We zijn goedgemutst. Kunnen nu ons abonnement op fietsned gebruiken. Dat viel tegen. Om kwart over elf meld ik mij. Pas om kwart over één is de ophaalservice aanwezig. Dus twee uur wachten. Er was een verkeerde straatnaam doorgegeven. Ook was niet doorgegeven dat er twee personen met fietsen opgehaald moesten worden. Ik moest dus fietsen naar de fietsenmaker. Meer dan 7 km door een vreemde stad. Dan is het maar een geluk dat je een navigatie bij je hebt. Mijn irritatie laat ik in een telefoongesprek met fietsned weten. Excuses worden aangeboden en ik zal gecompenseerd worden. Niets meer gehoord. Geen reclame dus voor fietsned. Gelukkig helpt de fietsenmaker ons snel. Het is dan kwart over twee. We besluiten toch de route te gaan fietsen. Daar hebben we geen spijt van.Ook nu weer een prachtige route. Door Borgharen en Itteren, waar nog maar weinig te zien is van de overstroming van een paar jaar geleden. We merken wel dat er nog druk gewerkt wordt aan de dijken. Tot twee maal toe blijkt de weg die de navigatie ons wijst niet meer aanwezig te zijn. Met de navigatie lukt het evenwel snel de goede weg weer te vinden. Aan het slot vinden we een aparte aankondiging van een geboorte. Vooral dat kamasoutra zijn diensten bewezen heeft, zal de boreling later erg op prijs stellen. Het is overigens niet de eerste aankondiging die we tegenkomen. Het zijn er zeker tijdens deze ritten wel tien. Jammer dat we ze niet vanaf het begin geteld hebben.

Veldwezelt01-website

Iets over zessen komen we in Grevenbicht. Daar drink ik een biertje en eet Elly een ijsje, wachtend op Jan die ons komt ophalen.

Veldwezelt10-website

Het is een bijzondere ervaring om nu een keer laat in de middag te fietsen. Dat is toch een andere sfeer dan ’s morgens vroeg. Jan brengt ons dan volgens afspraak naar de camping. Dat was vooral vandaag een weldaad. Ik moet er niet aan denken dat ik nu nog naar Veldwezelt terug had gemoeten om de auto op te halen.

(29 augustus 2013 – 42 kilometer)

Please select facebook feed.