Vlissingen-West Kapelle

Tamelijk onverwachts wandel ik deze dag.Elly en ik hadden afgesproken dat we de etappes op Walcheren in het voorjaar in een vakantieweek achter elkaar zouden fietsen. Vlissingen is immers niet naast de deur. Toien vroeg Jan Henk (schoonzoon) of hij een keer mee mocht lopen. Dat leek ons om verschillende redenen een goed idee. Vandaar. Het weer leek spelbreker te worden, maar tegen de verwachting is, scheen de zon uitbundig. Omstreeks 11.00 uur staan we op het station van Vlissingen. Het is een van de weinige keren dat we direct vanaf dat punt kunnen gaan wandelen. Niet zo lastig om te navigeren. We moeten de kortse weg naar het strand hebben. Via de binnensluizen zijn we er zo.

Voordat we het strand op gaan lopen we eerst langs de boulevard, met natuurlijk Michiel.

 

Westkapelle01

Jaren terug bezocht ik Joop. Hij vertelde toen dat hij dagelijks koffie drinkt en zijn krantje in een cafe op de boulevard drinkt. Ik meen het te herkennen en jawel. Daar zit hij. Hij kan zijn ogen niet geloven. We praten een half uurtje bij. Daarna door naar West Kapelle. Op het strand, ons wurmend door de palenrijen. Ik lees later dat het er ongeveer 25 zijn. Ik heb ze niet geteld, maar naar mijn gevoel klopt het wel.

Westkapelle02

Al lopend praten we met elkaar. JH vertelt over de situatie op zijn werk en hoe hij daar in staat. Een belangrijk moment in zijn leven. Vooruit wordt moeilijk, moet je dan links of rechts af of toch maar blijven staan? Veel van wat hij zegt resonneert in mijn leven. Er zijn telkens weer van dat soort beslissende momenten. Zelf sta ik er ook weer voor, nu het politieke perspectief geweken is.

Al pratend gaat het snel. Omstreeks drie uur denken we dat we op de eindbestemming zijn. Omdat we de geplande bus van iets over drieen toch niet meer halen, besluiten we op het terras van het strandpaviljoen een glas bier te drinken. Midden oktober en het is warm! Als we er naar vragen blijkt dat we toch nog iets verder moeten. Het is lastig dat er nergens op het strand aanduidingen zijn op welke hoogte je bent.

We lopen door en bereiken een half uur later de punt van Walcheren. Vandaar naar West Kapelle. Bij de eerste de beste bushalte ploffen we neer. !5 minuten wachten. We hebben geluk. De bus is op tijd en levert ons iets eerder dan de dienstregeling aangeeft af bij station Middelburg. Daardoor halen we net de trein naar Dordrecht. Dat scheelt een half uur wachten.

Please select facebook feed.