Westkapelle-Vrouwenpolder

De tocht staat een beetje in het teken van de net wel en net niet gehaalde aansluitingen. Op de heenweg prima verbinding, maar de trein naar Middelburg plijkt tijdens het rijden opeens vertraging te hebben. Gevolg ik mis net de aansluiting met de bus naar Westkapelle. Dat kost een half uur. Op de terugweg haal ik net de bus naar Middelburg. De chaffeur was zo vriendelijk op mij te wachten. In Middelburg mis ik, ook al is de bus ruim op tijd, op een haar de trein naar Rotterdam. Slecht geregeld. Kost weer een half uur. Al met al ben ik dus meer tijd aan reizen dan aan wandelen kwijt.

Over het wandelen is eigenlijk niet zo veel te vertellen. Ik loop uren op het strand. Verveeld nooit, maar opwindend is het ook niet. Vrijwel de hele tocht zie ik het torentje van Domburg.

Vrouwenpolder01

 

vrouwenpolder02

Gelukkig kan ik op een paar kleine stukjes na op het harde zand lopen. ook is er geen sneeuwvlok te bekennen. Walcheren heeft van de sneeuwval van de afgelopen dagen geen last gehad. Daar had ik mij toch een beetje ongerust over gemaakt. De angst voor gladheid bleek dus niet terecht. Waar ik bij het wandelen wel last van had, waren de kreken die soms onverwachts opduiken. Meestal kan ik er net over heen springen, een paar keer lukt dat niet. Gelukkig zijn de schoenen hoog zodat het water niet er in loopt. Ik houd dus droge voeten.

 

Vrouwenpolder03

 

In de routebeschrijving staat dat ik het strand af moet bij een scultuur op een duin. Het moet staan bij het begin van de Veerse dam. Ik meen het te zien. Als ik door het brede strand met mul zand boven ben, blijkt dat ik in Breezand ben. Wat ik voor een scultuur aangezien had, blijkt een electriciteitsmast te zijn. OM mij heen kijkend zien ik verder op iets dat ook een scultuur kan zijn. Even aarzel ik, maar dan ga ik opnieuw het mulle zand in. Ik blijk het goed gezien te hebben. Daar staat iets dat lucht en water moet betekenen.

Vrouwenpolder04

In de routebeschrijving wordt ook een parkeerplaats aangegeven. Dat klopt. Dan maak ik de fout om niet volgens de routebeschrijving naar de bushalte te lopen, maar de bordjes Vrouwenpolder te volgen. Dat levert een behoorlijke omweg op. Enfin, uiteindelijk haal ik toch nog op het nippertje de bus.

Ik vertrok vanmorgen om kwart voor negen. Om kwart over zeven ben ik weer thuis.

 

(18 km)

Please select facebook feed.