Wierum-Moddergat

De tocht van eergisteren zit nog in onze benen. Toch gaan we welgemoed op stap. Het is de bedoeling dat we Moddergat-Paesens bereiken. De laatste dorpen van Friesland. Hester loopt vandaag met ons mee.

Moddergat01 Moddergat04

Een van de redenen om de vorige keer nog een stukje door te lopen. Dan zou de etappe van vandaag voor haar niet al te lang zijn. Het weer is prachtig als we om omstreeks half elf door Caine en de kleinkinderen precies op de plaats afgezet worden waar we de vorige keer geëindigd zijn. Binnen het half uur zijn we in Wierum. Het is stil, typisch zondagmorgen. Veel sneller dan we dachten zijn we in Moddergat. We besluiten de dijk af te gaan en door het dorp verder te lopen. Ja hoor, een rommelmarkt. Elly is niet te houden. Zij moet naar binnen. Hester gaat met haar mee. Ik loop een stukje door om te kijken hoe we straks verder moeten. We gaan door naar Paesens hebben we besloten. Als ik de dijk weer zie loop ik terug. De dames zijn nog steeds op de rommelmarkt en warempel er is ook nog wat gekocht: boekjes van W.G. van der Hulst, de kerstplaatsje zitten er nog in. Even buiten het dorp rusten en eten we wat.

Moddergat-02 Moddergat05

In de verte zien we een kerktorentje. We vermoeden dat dat Paesens is. Dat moeten we halen. Het prettige is dat er op verschillende plaatsen op de wijk borden zijn geplaatst met plaatsbepalingen en beschrijvingen. Het duurt niet lang of we komen er een tegen. Wie schetst onze verbazing. We zijn Paesens al voorbij. Moddergat en Paesens zijn aan elkaar gebouwd. Het dorp dat we in de verte zou weleens Oostmahorn kunnen zijn. We stoppen en keren terug. Caine zou ons immers in Peasens ophalen. Inderdaad na drie kwartier zien we hem.

Moddergat03

Please select facebook feed.