Zwartemeer-Schoonebeek

Zwartemeer-Schoonebeek

Vandaag loop ik alleen. Tijdens de vorige wandeling zag ik al dat Elly moeite had om de tocht te volbrengen. Zij voelt zich al een paar dagen niet lekker. Zondagavond zijn we daarvoor nog naar de huisartsenpost in Emmen geweest. Kennelijk reageert ze niet goed op een medicijn. Nieuwe medicijnen gekregen, maar erg veel verbetering is er niet. Na overleg gaat zij er mee akkoord dat ik vandaag alleen loop. Ze hoopt donderdag dan weer zo fit te zijn om de laatste geplande wandeling mee te lopen. Een voordeel is nu wel dat ik betrekkelijk vroeg kan beginnen. Elly brengt mij met de auto naar Zwartemeer. (We staan inmiddels op een camping in Schoonebeek). Om omstreeks 10 uur begin ik. Ik ben benieuwd. Uit de verhalen die we hoorden, moet het een mooie wandeling zijn door het Bargerveen. Daar is geen woord gelogen bij. Het gebied is inderdaad prachtig. Dat is op foto’s niet goed vast te leggen. Daarom maar een detail van een paar enorme paddestoelen die ik zag.

Schoonebeek01

Vandaag loop ik met een GPS wandelcomputer. Die had ik vorige keren ook al, maar omdat ik niet meer precies wist hoe die ingesteld moest worden, ben ik bang dat de tracks niet uit te lezen zijn. Vandaag is die goed ingesteld. Ik ben benieuwd. De route beschrijving en de kaart komen goed overeen. Inderdaad werkt de computer. Als de aanwijzing is na 500 naar rechts, kan ik dat bijna op de meter bepalen en inderdaad daar is een pad naar rechts. Ook houdt de computer bij hoe hard je loopt en hoeveel je in totaal gelopen hebt en hoeveel km per uur je loopt.

Schoonebeek02

Na het Bargerveen wordt de weg eentoniger. De route volgt de N863. Het weer is de afgelopen dagen omgeslagen. Voor vandaag wordt er regen verwacht. Als ik door het Bargerveen loop, schijnt de zon en is het warm. Nu naast de N863 ziet het er aanzienlijk dreigender uit. Om half één eet ik, zittend op een elctriciteitskastje mijn brood op. Na ongeveer 2o minuten ga ik verder. Voor de zekerheid trek ik mijn regenjas aan. De eerste druppels vallen. Vrijwel direkt daarna gaat het harder regenen en moet ik de rest van het regenpak aantrekken. Vanaf dat moment stroomt de regen naar beneden.Zo bereik ik Middendorp en omstreeks twee uur Nieuw Schoonebeek. Dat is het beoogde eindpunt van de wandeling. Met Elly had ik afgesproken dat ze mij hier met de auto zou ophalen. Ik aarzel of ik haar zal bellen. Zal ik doorlopen of niet? Ik schat in dat zij donderdag nog niet zo ver hersteld is dat ze weer kan wandelen. Ik besluit door te lopen. Dat blijkt achterdag nog een stevige tippel te zijn, zeker in de stromende regen met een stevige wind. Uiteindelijk bereik ik tegen vier uur Schoonebeek en wandel dan door naar de camping.

Schoonebeek03

Onderweg nog een politiek statement. Het geeft mij voldoening dat ik deze toch gelopen heb, als gepensioneerde, die nog 65 moet worden. Ruim 20 km. Helemaal precies weet ik het niet, omdat waarschijnlijk door de regen de GPS computer er na ruim 17 mee ophield. Het was goed om vandaag te zijn gelopen. Alleen gaat het goed, maar met z’n tweeen is het toch gezelliger.

Hieronder het resultaat van de GPS computer.

Schoonebeek04

Please select facebook feed.